Kredi Notu Nedir? Kredi Notu Nasıl Hesaplanır?
Temmuz 13, 2015İnternet Servis Sağlayıcımı Neden Değiştirmiyorum?
Temmuz 23, 2015Buffer (BufferApp) Nedir?
Twitter, Facebook ve/veya Linkedin‘den beni takip edenlerin dikkat edip sıklıkla sordukları soru “Buffer (BufferApp) Nedir?”. Kendi sosyal medya yönetimimi sağlamak için kullandığım, birden çok platformda çoklu paylaşım yapmaya olanak sağlayan sosyal medya yönetim araçlarından bir tanesi. 2 seneyi aşkın süredir severek kullanıyorum ve soran arkadaşlarıma anlatıyorum, sayı artınca anlatmak zaman alabiliyor tabi artık yazmak farz oldu 🙂 Buffer’ın avantajları nedir ki biz onu bu kadar sevdik, destekledik, büyüttük?
- Paylaşımlarınızı zamanlama (plaza diliyle schedule etme 😀 )
- Farklı platformlardaki paylaşımlarınızı tek panelden yönetme
- Linklerinizi kısaltma imkanı (buf.ly, bit.ly, j.mp)
- Tercih ettiğiniz link kısaltma servisiyle beraber trafiğini ve etkileşimini takip edebilme
- Birden fazla hesabı beraber yönetebilme (1 hesaptan fazlası için aylık 10$ veya yıllık 102$ ödeyerek hesabınızı yükseltmeniz gerekiyor)
- Buffer Analytics ile birlikte hangi hesaplarınızda ne kadar etkileşim aldığınızı, hangi saatlerde paylaşımlarınızın daha fazla rağbet gördüğünü inceleyerek ileri tarihli paylaşımlarda bulunabilmeniz. (Ücretsiz hesapta en fazla 10 adet gönderimde bulunabiliyorsunuz.)
- Tarayıcı (Chrome, Firefox) eklentisini kullanarak okuduğunuz sayfayı bağladığınız hesaplarınızla paylaşma.
- Sosyal mecralardaki paylaşımlarınızı da ekran değiştirmeden paylaşma imkanı
- Buffer hesabınıza takım arkadaşları ekleyerek moderasyonunu sağlayabilirsiniz (Ücretli)
- İstediğiniz platformda istediğiniz saatte paylaşma imkanı (ücretli)
Buffer (BufferApp) Nasıl Kullanılır ?
Avantajlarını öğrendik, şimdi nasıl “Buffer (BufferApp) Nasıl Kullanılır?” sorusunun cevabını kısaca anlatalım. bufferapp.com’a tıkladığınızda aşağıdaki ekranı görüyorsunuz, isterseniz e-mail ile giriş yapabilir isterseniz sosyal hesaplarınızla bağlanabilirsiniz. Sosyal hesaplarınızdan biriyle giriş yaparsanız, gerekli izinleri alıp girer girmez hesabı yönetmeye başlamanıza imkan sağlıyor. Tekrar giriş yapmak istediğinizde hesabınıza bağladığınız herhangi sosyal mecra ile giriş yapabiliyorsunuz.
Giriş yaptıktan sonra sol bardaki “connect more” alanından sosyal hesaplarınızı eklemek olmalı. Şu an için twitter, facebook, linkedin, app.net ve google plus hesaplarınızı ekleyebiliyorsunuz.
İstediğiniz makaleyi sayfadan ayrılmadan bir seferde eklediğiniz platforma gönderebiliyorsunuz. Başlığını değiştirebiliyor, farklı platformlarda paylaşabiliyorsunuz.
Eklediğiniz hesaplarda buffer için izin verdiğiniz için paylaşım ekranlarınızda buffer butonu çıkıyor. Tıkladığınızda paylaşım zamanlama ekranı çıkıyor ve isterseniz o an, isterseniz ileri zamanlı paylaşabiliyorsunuz.
Paylaştığınız yazıları buffer analytics ekranından takip edebiliyor, aldığı reaksiyonu ulaştığı kişi sayısını görebiliyorsunuz ve paylaşım zamanlarınızı analiz yorum yapmanızı sağlıyor.
Schedule tabında ise paylaşım için ileri tarihli ekleyip zaman vermediğimiz paylaşımların hangi saatlerde paylaşılacağını zamanayabiliyoruz. Bunu günlük bazda yapamıyoruz, haftalık olarak hangi dilimde olmasını istediğimize göre yapabiliyoruz. Ücretli planda ise günlük olarak da gerçekleştirebiliyoruz.
“Buffer (BufferApp) Nasıl Kullanılır ?” aslında önemli bir konu 😉